Masna koža lica ne treba biti prepreka savršenom vjenčanom make-upu!

Makeup za vjenčanje

Tvoja koža lica sklonija je mašćenju i bojiš se da na dan svog vjenčanja nećeš izgledati onako kako si zamišljala?

Što ako ti kažemo da i uz masnu kožu lica možeš imati savršen vjenčani make-up?

Promjenom dosadašnjih životnih navika osigurat ćeš si ljepši izgled lica, ne samo na dan vjenčanja, već i ostatak života. 😊

Znaš li zašto se koža lica masti?

Postoji mnogo razloga zbog kojih se koža lica masti, od nepravilnog umivanja kože lica pa sve do nepravilne prehrane i unošenja nedovoljne količine vode u organizam.

Naravno, ima nešto i u hormonima, a poznato je da čak i stres utječe na mašćenje kože lica.

Kako bi smanjila količinu stresa prije vjenčanja, započni s planiranjem na vrijeme! Neka tvoja organizacija vjenčanja teče mirno i glatko kako se neželjene posljedice stresa ne bi vidjele na tvojoj koži.

planiranje vjencanja
Izvor fotografije: Canva.com

Kvalitetna prehrana i voda – spas za masnu kožu

Možda će ti ovo zvučati čudno, ali masna koža je zapravo dehidrirana koža. Kako bi se obranila od nedostatka vode i izbalansirala nedostatak vlage, koža počinje lučiti ulje, odnosno masnoću na koži.

Koliko si samo puta čula da je važno piti puno vode. I ne, to nije samo još jedna floskula. Voda je sastavni dio našeg organizma i gorivo za sve naše organe. Minimalna količina vode koju bi trebala unositi u svoj organizam je 2 l dnevno.

Ne samo da ćeš na taj način smanjiti mašćenje kože lice, već ćeš osjetiti i brojne druge benefite po svoje zdravlje. 😊

Ne zaboravi i na pravilnu prehranu. Prištići, mitesari, masna koža, sve su to rezultati i nepravilne prehrane. Neka ti vjenčanje bude poticaj da promijeniš svoju dosadašnju naviku i stekneš novu, bolju naviku kako za tebe, tako i za svog dragog.  

Uključi u svoju prehranu namirnice bogate vitaminima, proteinima i mineralima. Izbjegavaj alkohol, začinjenu i ljutu hranu te rafinirani šećer, a slobodno smanji i dozu kave kroz dan.

Izvor fotografije: Canva.com

A što je s umivanjem masne kože lica?

Mnogi žele riješiti problem masne kože pretjeranim umivanjem ili izbjegavanjem masnih proizvoda, no na taj način samo pogoršavaju situaciju. Masnoj koži jednako je potrebna njega kao i normalnoj i suhoj koži lica.

Savjetujemo ti da umivaš lice toplom vodom i koristiš proizvode na uljnoj osnovi koji neće ukloniti prirodnu masnoću kože.

Za masnu kožu preporuča se i korištenje prirodnih proizvoda koji će duboko očistiti kožu i nježno ukloniti mrtve stanice kože lica. Izbjegavaj proizvode koji sadrže isušujuće sastojke, poput alkohola.

I kozmetički preparati imaju važnu ulogu

Znaš li da postoje puderi koji mogu ublažiti sjaj tvoje masne kože lica?

Ako ćeš se sama šminkati za vjenčanje, koristi takvu vrstu pudera. U slučaju da ćeš se prepustiti u ruke kozmetičarke, posavjetuj se sa njom oko šminke koju će koristiti.

Redovito i pravilno skidanje šminke također ima važnu ulogu kod sprječavanja mašćenja kože lica pa pripazi i na to.

Eto, nadamo se da će ti ovi savjeti pomoći i da ćeš zablistati na svom vjenčanju baš onako kako si zamišljala. 😊

Izvor naslovne fotografije: Canva.com

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se