I muškarcima je potrebna njega kože lica prije vjenčanja!

Želiš li izgledati tip-top na svom vjenčanju, morat ćeš se malo potruditi. Primjerice, morat ćeš odlučiti koje ti vjenčano odijelo najljepše pristaje, ali i kakve cipele će najbolje odgovarati uz odabrano odijelo.

No ni to nije sve! Odluka hoćeš li staviti kravatu ili mašnu, također je važna. A što je s bradom? Hoćeš li je obrijati ili je nositi na vjenčanju? Za kraj, tu je još i njega kože lica.

Kad malo bolje razmislimo, trebat ćeš se malo više potruditi želiš li na dan vjenčanja izgledati savršeno. Ipak, to je najposebniji dan u tvom životu pa vjerujemo kako ti neće pasti teško. 😊

Njega kože lica podrazumijeva njeno temeljito čišćenje

Imaš li problema s aknama ili mitesarima, savjetujemo ti da nekoliko tjedana prije vjenčanja odradiš tretman čišćenja lica u kozmetičkom salonu.

U slučaju da postoji potreba za čišćenjem lica i do nekoliko puta, ne uzimaj to zdravo za gotovo. Vjerujemo kako se ne želiš naći u situaciji da na dan vjenčanja skrivaš svoje lice pred objektivom fotoaparata.

njega-koze-lica-prije-vjencanja
Izvor fotografije: canva.com

Pilingom do pravilne njege kože lica

Nisi li se do sada susreo s pilingom za lice, ne brini. Sigurne smo kako će ti tvoja draga pomoći prilikom kupovine ili ti sama izraditi prirodni piling za lice.

Pilingom ćeš ukloniti svu suhu kožu, odnosno ukloniti sve mrtve stanice sa svog lica. Vjeruj, tvoja će ti koža biti zahvalna jer ćeš na taj način potaknuti njenu regeneraciju.  

Bez hidratantne kreme za lice – ništa!

Iako je koža muškaraca deblja i otpornija na vanjske utjecaje, nije naodmet ponekad je hidratizirati. Posebice ako se vjenčanje održava u proljetnim mjesecima.

Hladan zimski zrak i vjetar te suhi zrak zatvorenih prostorija mogu isušiti kožu i zbog toga je prijeko potrebno njegovati lice pilingom i hidratantnom kremom.

njega-koze-lica-prije-vjencanja
Izvor fotografije: canva.com

Njega kože lica završava losionom za brijanje

Iako ti je losion za brijanje vrlo često u rukama, ipak ćemo te podsjetiti da ga ne zaboraviš koristiti i nakon brijanja za vjenčanje. Sigurno nakon svega ne želiš osjetiti iritacije od brijanja na svom licu.

Također, provjeri ima li losion kojeg redovito koristiš veliki postotak alkohola u sebi. Ako ima, savjetujemo ti da kreneš u potragu za drugim. Alkohol veoma isušuje kožu pa će ti odabirom takvog losiona svi prethodni koraci pasti u vodu.

P.S. Koža je najveći ljudski organ i potrebno je brinuti o njemu jednako kao i o svim drugim organima. To znači da je muškarcima jednako potrebna njega kože kao i ženama. 😊

Izvor naslovne fotografije: Freepik.com

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se