Proslave vjenčanja odsad su dozvoljene, ali uz pridržavanje ovih mjera

Dragi mladenci, konačno vam donosimo pozitivne vijesti – dozvoljene su vaše dugoočekivane proslave vjenčanja!

Naravno, još uvijek postoje mjere kojih ćete se morati pridržavati, no vjerujemo kako vas to neće omesti u uživanju sa svojom obitelji i prijateljima.

Kako biste imali sve na jednom mjestu, pripremile smo vam prijedloge mjera koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo s ciljem sprječavanja daljnje zaraze koronavirusom.

Koliki je maksimalni broj uzvanika na vjenčanju?

Svi oni koji do zadnjeg trenutka nisu odustali i odgodili svoje vjenčanje, od 27. svibnja će moći organizirati proslavu vjenčanja do najviše 100 uzvanika u zatvorenim te 150 uzvanika na otvorenim prostorima. Ako se vaša proslava vjenčanja održava nakon 15. lipnja, tada vam je dozvoljeno ukupno 200 uzvanika u zatvorenim, a 250 na otvorenim prostorima.

Izvor fotografije: meganmoralesphotography.com

Od 1. srpnja nadalje moći ćete organizirati proslavu vjenčanja do 300 uzvanika u zatvorenim te 500 uzvanika na otvorenim prostorima. Naravno, ove mjere su trenutne i podložne su promjeni u slučaju da se situacija s koronavirusom pogorša.

Između uzvanika, svećenika i osoblja preporučuje se održavanje fizičkog razmaka od 1,5 metara. Ovo pravilo ne vrijedi jedino za osobe koje dolaze iz istog kućanstva ili su u bliskom kontaktu.

Koliko će ljudi prisustvovati ceremoniji vjenčanja, ovisi o veličini objekta i uzimajući u obzir pridržavanje preporučenog fizičkog razmaka.

Kako će izgledati proslave vjenčanja nakon korone?

Nadamo se da ste svjesni kako će proslave vjenčanja imati sasvim drugu notu nego inače. Naime, prije ceremonije i proslave vjenčanja svi sudionici moraju izmjeriti tjelesnu temperaturu (svećenik, osoblje, uzvanici). U slučaju da je ona povišena ili da osoba osjeća bilo kakve znakove bolesti, nažalost, neće moći prisustvovati vjenčanju.

Osim toga, prilikom pozivanja uzvanika potrebno ih je dobro upoznati sa svim mjerama, a preporučuje se da se na vjenčanje ne pozivaju osobe starije od 65 godina ili osobe koje boluju od kroničnih bolesti.

Na ulazu u prostoriju u kojoj će se održavati svadbeno slavlje, moraju jasno stajati obavijesti o pridržavanju mjera i dezinfekcijsko sredstvo za ruke.

Printable Sanitizing Station Sign Template Sanitizer Station image 1
Izvor fotografije: PearlyPaperDesign

Raspored sjedenja uzvanika mora biti točno utvrđen, a plesanje je dozvoljeno osobama iz istog kućanstva ili onih koji su u bliskom kontaktu uz pridržavanje razmaka od 2 metra. 

Još nekoliko važnih detalja o proslavi vjenčanja

Što se tiče osobne higijene, nadamo se da je to već svima dovoljno jasno. Često pranje ruku, korištenje dezinfekcijskog sredstva i izbjegavanje dodirivanja lica rukama, postala nam je svakodnevna navika.

Ono što se također preporuča je posluživanje hrane i napitaka na stolove uzvanika kako bi se spriječilo njihovo grupiranje.

Pozornicu s izvođačima potrebno je postaviti na udaljenosti od četiri metara od ostalih uzvanika te održavati razmak između pjevača i svirača od dva metara.

Eto, to su neke od najvažnijih mjera kojih se morate pridržavati, a još detaljnije informacije možete pronaći na službenoj stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Svjesne smo da toga ima puno i da će vam ove mjere dodatno otežati planiranje vašeg dana vjenčanja. No ako ste već odlučili da želite okruniti svoju ljubav, budite strpljivi i uživajte što je više moguće. A sigurno ćete se jednog dana s radošću sjećati svoje neobične proslave vjenčanja.

Izvor naslovne fotografije: Canva.com

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se