5 savjeta za uštedu prilikom određivanja budžeta za vjenčani dar

Bliži se vjenčanje vaših prijatelja ili rodbine?

Onda je pravo vrijeme da odredite budžet za njihov vjenčani dar! Svjesne smo da je upravo to problem s kojim se mnogi od vas susreću pa smo vam pripremile nekoliko savjeta za pomoć.

Prilikom određivanja budžeta, slijedite tradiciju

Prema tradiciji, iznos poklona za vjenčanje računa se prema približnom iznosu kojeg su mladenci potrošili za organizaciju vjenčanja po jednoj osobi (cijena stolice) plus nekoliko stotina kuna dodatno koji će im ostati kao poklon. Primjerice, ako su mladenci potrošili oko 750 kuna, to je minimalni iznos kojeg biste im trebali darovati.

Naravno, ako na vjenčanje idete udvoje, taj se iznos udvostručuje.

Uzmite u obzir troškove putovanja i smještaja

Ako je lokacija vjenčanja daleko od vašeg doma, a mladenci nisu organizirali prijevoz i smještaj, prilikom određivanja budžeta za vjenčani dar uzmite u obzir i te troškove.

Sigurne smo kako će mladenci biti svjesni vaših troškova pa neće očekivati ni skupe poklone. Ne opterećujte se time i sjetite se da je vaše prisustvo zapravo najbolji poklon.

U ovim slučajevima slobodno smanjite svoj budžet

Ako ste doprinijeli vjenčanju na neki drugi način poput organizacije momačke ili djevojačke zabave, slobodno smanjite svoj planirani budžet za vjenčani poklon.

Isto učinite ako ste mladenki platili šminku, frizuru ili možda manikuru. I to zahtijeva određeni iznos novca, tako da ne brinite oko toga hoće li ostatak budžeta biti dovoljno dobar poklon. 🙂

vjencani-poklon-budzet

Razmislite koliko ste bliski s parom

Prosječni iznos poklona za vjenčanje kreće se od 500 kuna po osobi, a vi ga možete povećati ili smanjiti ovisno o vašim željama i mogućnostima.

Visina iznosa poklona za vjenčanje ovisi i o tome koliko ste bliski s mladencima. Ako je u pitanju vrlo bliska rodbina ili prijatelj iz djetinjstva, to može biti i 1000-1500 kuna po osobi.

Potrošite samo onoliko koliko si možete priuštiti

Čini se vrlo jednostavno, ali vrijedi napomenuti: ograničite budžet za vjenčani dar tako da poklonite samo onoliko koliko si možete priuštiti. Čak i ako je manje od onoga koliko se smatra poželjnim.  

Umjesto novca, možete im pokloniti nekoliko manjih predmeta za kuću, primjerice pribor za jelo, set tanjura ili set čaša. Mladenci ionako žele da ste na njihovom vjenčanju kako biste zajedno proslavili njihov dan, a na vama je da odredite budžet koji možete ostvariti.

Imate li vi kakav savjet pri određivanju budžeta za vjenčani poklon, slobodno ga podijelite s nama.

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se