Vjenčane čaše M&Z: Ukrasi na vjenčanim čašama za nezaboravnu zdravicu mladenaca

Želite da osim vas, vaš dan vjenčanja pamte i vaši najdraži: kum, kuma, prijatelji, djeveruše? Pružite im nešto posebno i drugačije.

Što kažete na ideju ukrasa na vjenčanim čašama? Zamislite samo kakve biste fotografije snimili i uspomene stvorili s ovom idejom!

Kako bismo vam približile ideju ukrašavanja vjenčanih čaša, zamolile smo Zoru i Marinu Sertić iz Bjelovara za intervju. Zora i Marina bave se ukrašavanjem vjenčanih čaša i stoje iza imena Vjenčane čaše M&Z.

Njihovi radovi putuju po cijeloj Hrvatskoj, od sjevera i juga do istoka i zapada. To je jasan pokazatelj povjerenja i ljubavi njihovih pratitelja.

No kako su došle na ideju ukrašavanja vjenčanih čaša te još mnogo, mnogo toga, slijedi u nastavku.

Princeza: Kako ste došli na ideju ukrašavanja vjenčanih čaša i što vas je uopće inspiriralo na to?

Zora: Na ideju vjenčanih čaša došle smo u trenutku kad se približavalo vjenčanje mog sina. Željele smo da taj dan ima nešto zaista posebno.

Inspiraciju smo dobile putem društvene mreže Pinterest te nam je ujedno to bilo i naše prvo ukrašavanje vjenčanih čaša. Otada je i krenula i još uvijek traje naša ljubav prema „handmade“ izradi ukrasa za vjenčane čaše.

vjencane-case-m&z

Princeza: Koliko dugo se bavite ovim poslom? Što radi majka, a što kćer?

Zora: Ovim poslom bavimo se već četiri godine, od kada sam ostala bez posla. Na taj sam način spojila ugodno s korisnim, ali i sklopila mnoga nova divna prijateljstva.

Ja svojim vještim rukama svakoj vjenčanoj čaši dajem romantični štih, dok kćer Marina putem Facebook stranice sklapa dogovore, odnosno narudžbe, detalje te završna pakiranja.

ukrasi-vjencane-case-m&z

Princeza: Znaju li klijenti što žele ili ih vi savjetujete? Kako uopće izgleda postupak dogovaranja s vašim klijentima oko izgleda ukrasa te ima li tu prostora vašoj osobnosti?

Zora: Postupak dogovaranja je uvijek takav da nam se mladenke prve jave putem Facebooka i tu započinje naša komunikacija. Dogovaraju se modeli i ukrasi za čaše te se daju savjeti mladenkama koje se nađu u nedoumici oko izbora.

No nisu mladenke jedine koje se javljaju. Bilo je situacija u kojima su se javili i mladoženje i točno znali što žele. Osim mladenaca, čaše naručuju i mame, prijateljice, kume i sestre kao poklon mladencima.

masne-ukrasi-vjencane-case-m&Z

Princeza: Kako se bavimo vjenčanjima, zanima nas, traže li budući mladenci uglavnom isti/slični ukras i boje ili su parovi zaista individualni sa svojim odabirima?

Zora: Budući mladenci su zaista kreativni. Sve ovisi o tematici njihova vjenčanja. Ponekad od njih zatražimo boju revera koje će imati u svatovima kako bi uskladile s bojama ukrasa na čašama. Materijal nam je zaista raznovrstan, od boje cirkona, čipke do goblenskog konca.

ukrasi-case-vjencanje-m&Z

Princeza: Kako izgleda proces izrade ukrasa za vjenčane čaše? Koliko je unaprijed potrebno naručiti ukrase, čeka li se dugo?

Zora: Sam proces izrade čaša započinjemo pranjem čaša te premazivanjem ljepila preko njih. Premazivanje se vrši polako kako bi se goblenski konac što bolje zalijepio. Zatim se po želji mladenaca dodaje čipka, cirkoni, satenske mašnice te til.

Vjenčane čaše naručuju se najmanje tri tjedna unaprijed, no ako postoje situacije u kojima treba hitno intervenirati, tu ipak izlazimo ususret. U ostalim situacijama, kako dolaze narudžbe tako izrađujemo ukrase za čaše i pazimo da sve odradimo u zadanom roku kako bi svi svoje čaše dobili na vrijeme.

ukrasavanje-vjencanih-casa-m&Z

Princeza: Kakvi su vam planovi za budućnost? Planirate li proširiti poslovanje? Naručuju li klijenti čaše i za druge prigode ili samo za vjenčanja?

Zora: Voljele bismo uz ukrašavanje vjenčanih čaša raditi i oslikavanje tenisica za mladenke. No to je zasad samo ideja, a nadamo se da ćemo je uspjeti i ostvariti u budućnosti.

Osim za vjenčanja, klijenti naručuju čaše i za godišnjice brakova, imendane, rođendane, djevojačke zabave i za razne druge svečane prigode.

ukrasi-case-m&Z

Princeza: Gdje naše čitateljice mogu vidjeti vaše radove i gdje se mogu predbilježiti?

Zora: Naše radove možete pogledati na Facebook stranici Vjenčane čaše M&Z preko koje nam se ujedno možete i javiti za narudžbe.

Željele bi se zahvaliti svim dosadašnjim curama na ukazanom povjerenju i veselimo se budućoj suradnji. Vaše Vjenčane čaše M&Z.

Zahvaljujemo Zori i Marini na izdvojenom vremenu i želimo im puno uspjeha u budućnosti.

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se