Ovih 10 modela kraljevskih vjenčanica možeš nositi i u 2020-oj!

Kraljevska vjenčanja uvijek će nam služiti kao inspiracija kod planiranja vlastite svadbe. Zapravo, i nije neka novost da vjenčanice dama s dvora još godinama nakon vjenčanja mame uzdahe brojnih mladenki diljem svijeta, zato smo se u ovom članku odlučile i pozabaviti najljepšim haljinama s kraljevskih vjenčanja .

Primjerice, ovi ti izdvojeni modeli mogu poslužiti kao nit vodilja prilikom odabira tvoje vjenčanice iz snova!

No prije nego što krenemo pisati o najljepšim modelima kraljevskih vjenčanica, moramo te pitati jesi li znala da je kraljica Viktorija na svom vjenčanju 1840. godine popularizirala bijelu vjenčanicu? Naime, do tada su djevojke na vjenčanja odijevale svoje najljepše haljine.

1.Vjenčanica Wallis Simpson, 1937

Amerikanka Wallis treći put se udala u blijedo plavoj haljini dugih rukava dizajnera Mainbochera. Zbog ove dame Vojvoda od Windsora abdicirao je s trona. Naime, Wallis je bila dva puta rastavljena zbog čega se britanska vlada protivila tom braku.

modeli-kraljevskih-vjencanica
Izvor: brides.com

2. Vjenčanica švedske princeze Victorie, 2010

Prestolonasljednica Victoria za svoje je vjenčanje 2010. godine odabrala minimalističku haljinu švedskog dizajnera Pära Engshedena koja otkriva ramena. Elegantan pak je outfit upotpunila spektakularnom tijarom iz obiteljskog naslijeđa.

modeli-kraljevskih-vjencanica
Izvor: dianalegacy.com

3. Vjenčanica Kate Middleton, 2011

Haljina iz modne kuće Alexander McQueen koju je vojvotkinja Kate nosila na svom vjenčanju za budućeg britanskog prestolonasljednika i godinama nakon vjenčanja jedna je od najviše kopiranih vjenčanica diljem svijeta.

Nije ni čudo! Strukirana haljina V-izreza i čipkastog bodija dostojna je prave princeze!

modeli-kraljevskih-vjencanica
Izvor: brides.com

4. Vjenčanica princeze Charlene od Monaka, 2011

Charlene je za svoje vjenčanje za princa Alberta odabrala ručno rađenu Armani haljinu koja joj je pristajala kao salivena. Šivanje ove haljine zahtijevalo je čak 2500 sati rada!

vjencanica-s-kraljevskih-vjencanja
Izvor: vogue.com

5. Vjenčanica Stephanie de Lannoy, 2012

Belgijska vojvotkinja Stephanie umjesto bijele vjenčanice odabrala je haljinu boje bjelokosti dizajnerice Elie Saab. Haljinu koju je odjenula na svom vjenčanju za prestolonasljednika Luksemburga imala je šlep dugačak 4 metra.

vjencanice-s-kraljevskih-vjencanja
Izvor: brides.com

6. Vjenčanica princeze Sofie od Švedske, 2015

Sofia Hellqvist udala se za švedskog princa Carla Philipa u čipkastoj kreaciji Ide Sjöstedt. Vjenčanica zbog čipkastih dugih rukava pomalo podsjeća na onu koju je Kate Middleton nosila na svom vjenčanju 2011. godine.

vjencanice-s-kraljevskih-vejncanja
Izvor: brides.com

7. Vjenčanica Meghan Markle, 2018

Popis najljepših kraljevskih vjenčanica ne bi bio potpun da ne spomenemo vjenčanje princa Harryja i njegove odabranice Meghan Markle.

Meghan je zablistala u prekrasnoj minimalističkoj Givenchy haljini koja je bila izrađena posebno za nju. Na glavi je nosila raskošnu dijamantnu tijaru koja je istaknula njezin elegantni svadbeni look .

meghan-markle-vjencanica
Izvor: harpersbazaar.com

8. Druga vjenčanica Meghan Markle, 2018

Vjenčanje Meghan i Harryja toliko je bilo modno upečatljivo da se vojvotkinja čak dva puta pojavljuje na našem popisu.

Naime, za svečani prijem nakon samog obreda Meghan se presvukla u ženstvenu bijelu haljinu s ovratnikom, kreaciju poznate dizajnerice Stelle McCartney.

haljina-meghan-markle
Izvor: journal.hr

9. Vjenčanica princeze Eugenie, 2018

Još jedno kraljevsko vjenčanje održalo se u 2018. godini. Princeza Eugenie, unuka engleske kraljice, udala se za Jacka Brooksbanka u vjenčanici Petera Pilottoa koja joj je pristajala kao salivena.

haljina-princeze-eugenie
Izvor: hips.hearstapps.com

10. Vjenčanica Charlotte Casiraghi, 2019

O vjenčanju Charlotte Casiraghi, unuke princeze Grace od Monaka, već smo pisale prošle godine. Naime, Charlotte je najprije u južnoj Francuskoj organizirala mali obred, dok se veliko slavlje održalo mjesec dana kasnije. Kada je riječ o njezinim vjenčanicama moramo napomenuti da nam se posebno svidjela njena prva vjenčanica. Dakle, kreacija dizajnera Giambattiste Vallija, čiji su volani i lepršava čipka odavali vrlo romantičan dojam.   

charlotte-chasiragi
Izvor: brides.com

Ako ni u ovom članku kraljevskih vjenčanica nisi pronašla svoju inspiraciju, škicni na naš stari članak u kojemu smo pisale o 10 najpoznatijih haljina s kraljevskih vjenčanja .

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se