Elegantne vjenčanice Rolanda Moureta možeš nositi i nakon vjenčanja

Planiraš vjenčanje i dotakla si se pitanja ima li smisla kupovati ili šivati raskošnu vjenčanicu koju ćeš odjenuti samo jednom i potom je spremiti u ormar? 

Isto pitanje postavio si je i Roland Mouret, omiljeni modni dizajner Meghan Markle. Tako je za proljeće 2020. kreirao kolekciju vjenčanica koje se mogu nositi i u drugim prilikama i kombinacijama.

Kako ovaj trend prakticira održivost i nakon vjenčanja, u potpunosti ga pozdravljamo i na glas kažemo: Napokon! 

Roland Mouret – dizajner koji cijeni stil i održivost

Roland Mouret francuski je dizajner poznat po svojoj Galaxy haljini savršenih proporcija koja naglašava vitku žensku siluetu.

Galaxy haljina

Jednako je popularan među Hollywoodskim glumicama kao i ljubiteljicama mode iz britanske kraljevske obitelji.

Zaključio je da je količina materijala koja je potrebna za izradu jedne vjenčanice te prostor kojeg zauzima kada je pospremljena u ormar gubitak materijala i prostora pa se iz tog razloga njegova nova kolekcija sastoji od višeslojnih komada koje je moguće nositi i nakon vjenčanja. Za ovu održivu kolekciju vjenčanica kao inspiracija poslužila mu je sama Meghan Markle. 

Mouret zapravo zagovara razvijanje svevremenskog stila, kao suprotnost gomilanju trendovskih komada, čime bi se složila i Meghan koja se bez problema u javnosti pojavljuje u istoj kreaciji dva puta.

Kolekcija vjenčanica za proljeće 2020.

Svojom novom kolekcijom za proljeće odmaknuo se od potrošačkog pristupa modi i po prvi put u karijeri izdao kreacije za mladenke, ali ne bilo kakve.

Luksuzni komadi iz njegove kolekcije naglašavaju i slave žensku figuru, a karakteriziraju ih jasne, ravne linije, asimetrija i fini detalji. 

Osim klasičnih haljina, kolekciju čine i drugi komadi poput kombinezona, elegantnih hlača visokog struka, midi suknje i sakoa. Sve kreacije su bijele boje, no unatoč tome, svi komadi se mogu kombinirati s drugim outfitom ili stilom. 

Što pak se tiče mladenki, Mouretova mladenka je samopouzdana i odlučna, ali istovremeno elegantna i vrlo ženstvena. Ona ima stav i želi ga izraziti i svojom vjenčanicom.

Uvjeri se i sama!

nova-kolekcija-za-proljece-2020
vogue.com
Roland-Mouret-spring-2020
vogue.com
Roland-Mouret-spring-2020
vogue.com
Roland-Mouret-spring-2020
vogue.com
Roland-Mouret-spring-2020
vogue.com

Kada bi u samo tri riječi morale opisati kreacije ovog dizajnera to bi bile sljedeće riječi: praktičnost, nepretencioznost i bezvremensku elegancija.

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se