Na današnji se dan Jacqueline Bouvier udala za Johna Fitzgeralda Kennedya

Sigurno ste se barem jednom pitale što se dogodilo baš na današnji dan, je li se netko možda zaručio ili izgovorio sudbonosno „da“. Kad smo već započele s tom tematikom moramo ti otkriti da je upravo na današnji dan svoju ljubav okrunio jedan poznati par. Znamo da je znatiželja gladna, zato ćemo ti odmah otkriti detalje .

Vjenčanje Jacqueline Bouvier i Johna Fitzgeralda Kennedya

Dakle, pred 66 godina poznata humanitarka te novinarka Washington Times Heralda, Jacqueline Bouvier, udala se za senatora te bivšeg predsjednika SAD-a Johna Fitzgeralda Kennedya. Da bi se prisjetile kako je izgledao njihov najvažniji dan moramo se vratiti u davnu 1953. godinu.

Naime, Jacqueline Bouvier u trenutku udaje imala je 24 godine, dok  je njezinom odabraniku tada bilo već 36 godina. Sudbonosno „da“ izrekli su u crkvi St. Mary’s u Newportu na Rhode Islandu, a vjenčao ih je nadbiskup Richard Cushing, inače bliski prijatelj obitelji Kennedy. Prije početka same ceremonije nadbiskup je pročitao poseban blagoslov tadašnjeg pape Pija XII.

Izvor: vogue.com

Samom vjenčanju prisustvovalo je 700 gostiju, dok pak se svadbeno slavlje održalo na obližnjoj farmi Hammersmith na kojoj je bilo 1200 uzvanika.

Vjenčanica koja mami uzdahe čak i danas

Kako se o njenoj vjenčanici piše još i danas, moramo se i mi malo osvrnuti na istu. Jacqueline je zablistala u prekrasnoj svilenoj vjenčanici spuštenih ramena. Vjenčanicu je dizajnirala afroamerička dizajnerica Ann Lowe, a na njenu je izradu potrošeno čak 50 metara tkanine. Jacqueline Bouvier na vjenčanju je pratilo 10 djeveruša koje su bile odjevene u predivne ružičaste haljine.

Izvor: hips.hearstapps.com
Izvor: hips.hearstapps.com

Kako piše časopis Vogue, samo nekoliko dana prije vjenčanja u studiju dizajnerice Ann Lowe pukla je cijev i uništila haljinu mladenke i djeveruša. Tako da je sa svojim timom Ann danonoćno radila kako bi realizirala svih 11 haljina. Moramo priznati da je to uspješno odradila jer su haljine izgledale čarobno! Vjenčani pak je look lijepa mladenka savršeno nadopunila raskošnim buketom te čipkastim velom koji je pripadao njezinoj baki.

Možda ste se baš toga datuma i ti i dragi zavjetovali na vječnu ljubav, a možda pak o tome razmišljate. U svakom slučaju htjele smo ti dati do znanja da dijelite ili ćete tek dijeliti isti datum vjenčanja s ovim poznatim parom .

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se