SPECIJAL: Danas je završio Game of Thrones! Ova vjenčanja će se pamtiti

(NO SPOILER!)

Kada smo 2011. gledali prvu Game of Thrones sezonu, u svim smo pogledima dobili seriju kakva još nije bila viđena. Prikazana nam je čista brutalnost, povijest ogoljena do krvave stvarnosti i trebali smo biti jakih želudaca kako bismo izdržali tih 45 minuta svake epizode.

A posebno mjesto u ovom megahitu HBO-a dobila su upravo vjenčanja.

Čak su sva važna vjenčanja nazvana po bojama pa tako pamtimo crveno, ljubičasto i crno vjenčanje. Iako vjenčanja u GOT-u nisu završila sretno, vjerujemo da ćeš ih se rado prisjetiti, a možda i GOT uzeti kao temu za svoju skoru svadbenu svečanost.

Zašto ne, zar ne? 😉

Daenerys Targaryen & Khal Drogo

Stvarno vjenčanje između kraljice Targaryena i kralja Dothraki građeno je na barbarskom sjaju 40.000 pijanih i neurednih plemena. No, kako kažu, Dothraki vjenčanje bez najmanje tri smrti smatra se dosadnom aferom.

Unatoč tome, prvo Game of Thrones vjenčanje ispalo je još poprilično „normalno“ nasuprot svima ostalima. Odnos između Daenerys i Droga bio je, za to vrijeme prilično pun poštovanja, a također vjerujemo da će dobar dio vas priznati kako smo htjele biti na Daenerysinom mjestu jer TKO može odoljeti Jasonu Momoi? 😀

Dany Daenerys crying wedding night Khal Drogo Game of Thrones HBO
HBO

Robb Stark & Talisa Maegyr

Iako ovo vjenčanje nije završilo u krvoproliću, bilo je zapravo katalizator za zloglasno Crveno vjenčanje. Podsjetimo se, Robb i Talisa vjenčaju se iz ljubavi, skriveni u šumi, unatoč obećanju jednoj od sestara Frey. Zar je zaista mislio da će tako lako proći?

No photo description available.
HBO

Edmure Tully & Roslin Frey (Crveno vjenčanje)

Unatoč svim nasillnim scenama koje su prožete serijom Game of Thrones, ova je bila (i mnogima vjerojatno ostala) najintenzivnija. Robb je proboden kroz srce i odrubljena mu je glava, dok je Talisi brutalno izboden trudnički trbuh. Preživjela nije niti Catelyn, a zaklan je i dobar dio ostalih Starka. Bio je to događaj nakon kojeg su mnogi tražili osvetu. Uff!

HBO

Tyrion Lannister & Sansa Stark

A što se događa kada su prisiljeno spojene dvije „pametne glave“?

Podsjetimo se, Tyrion je bio prisiljen oženiti lijepu Sansu, nakon što je Joffrey gurnuo Sansu u naručje Margaery Tyrell. Srećom, Tyrion je ipak jedan od rijetkih pozitivaca GOT-a pa se na vjenčanoj ceremoniji propisno opio, a Sansu poštedio muka po prvoj bračnoj noći, unatoč tome što se obožava zabavljati sa ženama.

Ovo je također i jedini par koji je nakon raskida veze, u seriji ostao u dobrim odnosima.

HBO

Joffrey Baratheon & Margaery Tyrell (Ljubičasto vjenčanje)

Vrhunska gozba, cirkusanti, patuljci, medvjed koji pleše, gutači vatre… Ovo vjenčanje imalo je sve što smo ikad mogli zamisliti. Na veselje mnogih fanova GOT-a, to je bilo i vjenčanje u kojem je Joffrey napokon bio „kažnjen“ smrću za sve loše što je ikad napravio, a znaš i sama da je popis jako dugačak.

Joffrey je na vlastitom vjenčanju otrovan, a upravo po ljubičastoj boji koju je poprimio prilikom gušenja, ovo vjenčanje nazvano je Ljubičasto.

HBO

Margaery Tyrell & Tommen Baratheon

Margaery je pod svu cijenu željela postati kraljica, a veza sa sada mrtvim Joffreyom omogućila joj je vjenčanje s mlađim bratom – Tommenom. Iako je njezin motiv politički kapital i ona ima poprilično više godina od svog novog izabranika, to nije spriječilo Tommena da je prihvati za ženu, čak unatoč neodobravanju i užasu majke Cersei. Naravno, oboje su završili tragično, kako to već brakovima u GOT-u priliči.

HBO

Ramsay Bolton & Sansa Stark (Crno vjenčanje)

Nema zločina kojeg psihopat Ramsay u slavnoj seriji nije učinio. Zbog njega je Sansa gledala kako joj ocu odrubljuju glavu, bila prisiljena izdati brata, prisilio ju je i na brak, a kasnije još optužio za ubojstvo bivšeg muža Joffreya. Brutalno ju je silovao u noći njihova vjenčanja i mučio je njezina brata, osakatio ga fizički i psihički. Sansa je pobjegla od njega i nakon svih tih nemilosrdnih događaja postala snažna žena kakvu je Sjever zaslužio.

Game of Thrones' producer explains Sansa's wedding night horror | EW.com
HBO

Izvor naslovne fotografije: Freepik.com