Dioptrijske naočale – kako ih uklopiti u vjenčani look mladenke

Nosiš dioptrijske naočale od malih nogu i bojiš se da neće dobro izgledati uz vjenčanicu. Nisi sigurna da će šminka ili modni dodaci odgovarati uz tvoj vjenčani look. Čak razmišljaš o tome da pribjegneš lećama.

Odgovorit ćemo te od toga po brzom postupku. Gledaj na naočale kao na svoj zaštitni znak kojeg se ne smiješ odreći. Uz dioptrijske naočale možeš izgledati glamurozno i zanosno, a uz naše savjete one će još dodatno naglasiti tvoju ljepotu .

Specijalne naočale samo za vjenčanje

Već dugo nisi zamijenila okvire na naočalama? Sada je pravo vrijeme. Nabavi nove okvire neposredno prije vjenčanja pa tako nećeš imati osjećaj da imaš nešto što inače nosiš.

Druga je opcija da kupiš dodatne okvire specijalno za vjenčanje. Bit će to malo skuplja investicija, nećemo ti lagati, ali to nikako ne znači da ih više ne možeš nositi nakon vjenčanja.

dioptrijske-naocale-na-vjencanju
Izvor slike: brides.com

Naočale svakako imaj prilikom kupnje vjenčanice. Ako imaš nekoliko različitih pari, odluči se za one koje najbolje odgovaraju stilu vjenčanja.

Frizura, vjenčanica i modni dodaci uz naočale

Ako u naočalama djeluješ pomalo ozbiljno, pokušaj s frizurom koja će unijeti malo razigranosti u tvoj izgled. Što možeš postići pramenovima koji su ležerno pobjegli iz punđe .

S druge strane, ako su tvoje naočale prilično otkačene, možda pretjerivanje s nakitom ili ukrasima u kosi nije najbolja ideja. U tome slučaju odluči se za jednostavnu frizuru bez puno dodataka. Ako si po prirodi vrckava osoba, zašto to ne pokazati vjenčanicom neobičnoga kroja uz koju naočale neće odskakati.

Većinu mladenki s naočalama muči veo i kako ga uklopiti. Umjesto vela koji prekriva lice preporučamo onaj zataknut za punđu koji se spušta do ramena ili bokova. Tako će oboje, veo i naočale, doći će do izražaja.

Šminka uz naočale

Budući da smo pobornice prirodnoga izgleda, savjetovat ćemo ti da uz naočale nosiš što manje šminke. Brončani tonovi sjenila za oči lijepo će se vidjeti iza okvira. Savjetujemo oprez kod upotrebe olovke za oči da ne bi odjednom poprimila sovasti izgled .

dioptrijske-naocale-na-vjencanju
Izvor slike: brides.com

Naočale mogu izazvati sjenu na obrazima i stvoriti lažne podočnjake, no tada na scenu, odnosno na lice stupa korektor. Imajući to u vidu, svakako ih ponesi na šminkanje. Na probi sa svojom šminkericom porazgovaraj o problemima koji te možda muče oko odgovarajuće šminke i naočala.