Irena Andročec: kreatorica predivnih vjenčanica i svečanih haljina

Irena Andročec, iz Goričana, uspješna je dizajnerica, krojačica i šivačica, koja stoji iza međimurskog brenda Aneri Design. Irena nam je otkrila kako nastaju njene bajkovite vjenčanice. A uz to, svim budućim mladenkama otkrila je nekoliko korisnih savjeta, koje bi svakako trebale uzeti u obzir prilikom odabira svoje vjenčanice.

Drage princeze, saznajte o čemu se radi!

Kako se rodila ideja za kreiranjem ovih predivnih vjenčanica i svečanih haljina?

Ideja o kreiranju vjenčanica i svečanih haljina rodila se još davno kad sam uz pomoć majke, koja se također bavila šivanjem, izradila svoju vjenčanicu. Upravo taj osjećaj, kad obučeš vjenčanicu o kakvoj si odmalena sanjala, želim pokloniti svakoj djevojci koja uđe u moj salon.

Irena-Androcec-vjencanice

Smatram da je osmijeh mladenke detalj kojeg ništa drugo ne može zamijeniti, a i koji se ne može zaboraviti. Pa mogu reći da je taj viđeni osjećaj zadovoljstva odredio moj životni put i upravo zbog toga i postojim.

Ukratko nam opišite kako izgleda proces izrade jedne vaše vjenčanice?

Na samom početku nastojim saslušati svaku mladenku i posvetiti se maksimalno njenim željama i stilu. Bilo da se radi o princeza, krinolini, minimalističkoj vjenčanici od svile i satena. Ili pak o boho vjenčanici s volanima, neodoljivoj sirena ili čipka vjenčanici. Zapravo, izrada svake vjenčanice me u potpunosti ispunjava i uživam u njenom stvaranju .

Irena-Androcec-vjencanice

Nakon toga krećem u potragu za odgovarajućim materijalom. Što se tiče materijala, biram samo one najfinije, poput svile, peplum čipke, čipke s perlama. U kojima će se mladenka ugodno osjećati jer, kao što već i same znate, vrijeme teških korzeta je davno prošlo.

Aneri-Design-vjencanice

Ono što je također važno kod izrade bajkovite haljine jest usklađenost boja. Pa tako nakon odabira odgovarajuće nijanse i materijala, započinje moj krojački proces.

Neophodan korak bez kojeg izrada niti jedne vjenčanice ne može biti u potpunosti realizirana jest, svakako, proba. Stoga fokusirajući se na male preinake, u konačnici, dolazim do vjenčanice koja savršeno pristaje svakoj mladenki. Vrlo mi je važno zadovoljstvo svake moje klijentice, stoga svaki korak izrade pomno planiram do onog najsitnijeg detalja.

Irena-Androcec-vjencanice

Što se tiče vremena izrade, ne mogu točno reći koliko sati je potrebno za izradu jedne vjenčanice. Jer, naravno, svaka je drugačija. Neke jednostavnije nastanu za dva – tri dana, a neke zbog puno detalja i aplikacija traju i danima, ponekad tjednima. To je jedan od poslova u kojem nema satnice.

Kakve su današnje mladenke?

Većina mladenki već ima zamišljenu viziju vjenčanice pa je dovoljan samo poneki savjet ili maleni detalj da stvorimo zamišljenu cjelinu.

bajkovita-vjencanica

Naravno, ima i mladenki koje nisu sigurne što bi im najbolje pristajalo pa uz probe određenih modela dolazimo do najboljeg rješenja. Ipak srce uvijek zatitra na onu pravu .

Kakve modele vjenčanica preporučujete svojim klijenticama ovisno o njihovoj građi tijela?

Visoke cure mogu nositi zaista različite modele. Od sirena do bogato nabranih krinolina bez iznimke. Niske pak cure moraju pripaziti na volumen. Dok mršavicama preporučujem volumen, a i materijale s 3D efektom za isticanje figure.

vjencanice

Za cure širih bokova sjajan je izbor A kroj haljina, a ako je naglašen struk, krinolina će dodatno naglasiti struk i kamuflirati bokove. “Plus size” cure moraju birati čišće linije, nikako 3D efekt. Dok cure s velikim grudima moraju izbjegavati korzete s košaricama. Svakako, bolji izbor bi bio blagi srcolik izrez  ili ravno rezan.

Što biste savjetovali čitateljicama koje su krenule u potragu za svojom savršenom vjenčanicom? Na što trebaju obratiti pozornost?

Kako o savršenoj vjenčanici sanja svaka djevojka još od malih nogu, s približavanjem tog velikog dana, ona postaje najvažnija stvar svake mladenke. Pa ću tako svim budućim mladenkama savjetovati nekoliko korisnih savjeta.

vjencani-kombinzon

Kao prvo, svaka od vas se mora upitati što zapravo želi. Udobnost ili glamurozan izgled?

Nakon tog, kada je vjenčanica zamišljena, a i sašivena, slijedi njezina proba. Smatram da je na probu vjenčanice pogrešno dovesti previše publike koja mladu na kraju može samo više zbuniti negoli joj pomoći. Stoga vam preporučujem povesti jednu do dvije osobe sličnog ukusa vašem i realnog pogleda na ono što vam pristaje. Bez previše nametanja vlastitog mišljenja.

vjencanice-Irena-Androcec

Pozornost je uvijek na osjećaju jer osmijeh se uvijek razvuče na onu pravu. Zato se usudi biti svoja!

Koji su vaši planovi za budućnost?

U budućnosti se više mislim posvetiti vlastitim kreacijama vjenčanica i svečanih haljina. A ono što želim postići je ujediniti želje mladenki i budžet s kojim raspolažu. Želim omogućiti svim djevojkama i ženama da se u mojim kreacijama osjećaju poput kraljica, jer svaka žena to i jest.

aneri-design-vjencanice

Gdje naše čitateljice mogu vidjeti vaše radove?

Neki od radova izloženi su u Aneri Design salonu u Goričanu, dok sve svoje radove redovito objavljujem na Aneri Design Facebook stranici ili Insagram profilu. Također, prisutna sam i na regionalnim sajmovima vjenčanja gdje sa svojim suradnicima priredimo glamuroznu reviju .

Irena-Andročec

Hvala Ireni na odvojenom vremenu za intervju. Želimo ti još mnogo uspjeha i kreative prilikom osmišljavanja novih modela vjenčanica i svečanih haljina! 😉