Gabrijela Kanižaj – uspješna dizajnerica koja stoji iza modnog brenda g Blue

Imale smo priliku razgovarati s jednom velikom zaljubljenicom u modu, koja stoji iza uspješnog međimurskog brenda – g Blue. Naime, riječ je o Gabrijeli Kanižaj, a koja se bavi dizajniranjem ženske odjeće. Na samom početku Gabrijela je šivala raznoliku žensku odjeću, no u posljednje vrijeme fokusirala se samo na izradu večernjih haljina i vjenčanica. Iako se Gabrijela istovremeno nalazi u ulozi stilistice, dizajnerice, krojačice i šivačice, vrijeme za intervju te za pokoji savjet budućim mladenkama, brzinski nam je ustupila. Saznaj što nam je to sve Gabrijela otkrila!

Kako je nastala ideja za dizajniranjem ženske odjeće?

Iako se u modnim vodama nalazim već puna dva desetljeća, moram priznati da je baš ova 2019. bila moja godina te sam u istoj odlučila uploviti u dizajnerske vode. Odnosno, pokrenula sam vlastitu kolekciju večernjih haljina – “Katarina” te kolekciju vjenčanica – “Angelo”.

g-blue-vjencanice

Kako svaka žena odmalena ima neki svoj san, moj je bio učiniti jedinstvenom svaku mladenku te doprinijeti da se osjeća posebnom i neponovljivom u prekrasnoj unikatnoj haljini. Vođena tim snovima, upustila sam se u vlastiti poduhvat.

Odakle inspiracija za kreiranje vaše prve kolekcije vjenčanica „Angelo“?

Ljubav prema kreiranju, šivanju, stvaranju, življenju mode i ljepote – to je inspiracija koja me pokreće!

g-blue-vjencanice

Vidjele smo da se u vašoj kolekciji nalazi i vjenčanica s korzetom i hlačama. Što vas je potaknulo da odstupite od onih klasičnih vjenčanica i kreirate ovu odvažnu vjenčanicu?

Želim da svaka moja haljina bude neponovljiva, neviđena i jednostavno drugačija. Jer upravo ono što nas čini drugačijima od drugih, odraz je naše ljepote. Vodeći se tim motivima,  nastala je i ova “odvažna” vjenčanica. Zapravo, željela sam da bude jednostavna, a posebna, otmjeno elegantna i nosiva.

Mislimo da je Gabrijela uspjela u tome. Nas je očarala na prvu!

g-blue-vjencanice
g-blue-vjencanice

Kako savjetujete one neodlučne mladenke koje ne znaju kakvu vjenčanicu žele?

Ono što je važno za spomenuti je to da nije svaka vjenčanica idealna baš za svaku žensku figuru. Zato, svojim savjetima usmjeravam svaku neodlučnu mladenku. Pomažem joj odabrati model koji će joj najbolje pristajati, pri čemu nastojim sakriti nedostatke. Naravno, ukoliko ih ima. Također, uvijek iznova pokušavam naglasiti ljepotu ženskog tijela bilo to modelom ili odabranim materijalom.

g-blue-vjencanice

Prema vašem mišljenju, koji trendovi vladaju u industriji vjenčanja? Pridržavaju li ih se buduće mladenke prilikom odabira svoje vjenčanice?

Trendovi se stalno mijenjaju, a vjerujem da ih uvelike diktiraju modni časopisi. Za mene trend nije ništa drugo doli pomodarstvo. Vjerujem da svaka osoba ima svoj vlastiti stil koji gradi godinama. Tako smatram da pojedinac uvijek mora krenuti od sebe, svojih želja i u krajnju ruku biti i postati svoj vlastiti dizajner.

g-blue-vjencanice

Svaka mladenka želi na svoj dan biti najljepša, a to neće biti zbog trendova koji vladaju, već zbog svoje osobnosti koja je utkana u dizajniranje vjenčanice.

Postoje li neka pravila kojima bi se buduće mladenke trebale voditi prilikom odabira svoje bajkovite vjenčanice?

Htjela bih naglasiti da je osnovno pravilo da pravila nema. Tako da svim budućim mladenkama savjetujem da se prepuste i uživaju u svom spontanom odabiru bajkovite vjenčanice, a ne da glavu razbijaju “pravilima” iz časopisa.

g-blue-vjencanice

Gdje naše čitateljice mogu pronaći vaše kreacije?

Moje kreacije mogu se pronaći u modnom salonu g Blue u Svetoj Mariji, na Facebook stranici g Blue  ili na Instagram profilu gblue_gabrijelakanizaj.

Dragoj Gabrijeli želimo mnogo sreće u kreiranju novih i bajkovitih kreacija!